Як перевірити контрагента - картинка

Перевірити контрагента в Україні – необхідність, яка не залежить від масштабів діяльності юридичної або фізичної особи-підприємця, ступеня довіри до партнерів або співпраці з ними в минулому. Можливість перевірити контрагента на благонадійність дає впевненість в тому, що в подальшому проблеми не будуть вирішуватися на судових засіданнях, а робота не принесе неприємних сюрпризів у вигляді затримки продажів, поставок, заборгованостей і т.д.

Перевірити контрагента – потреба взаємна, тому можна не сумніватися, що партнер проведе аналогічні дії щодо вашої діяльності.

Можливість перевірити контрагентів дозволяє убезпечити себе від неприємностей і фінансових втрат, тому її не варто ігнорувати.

Як перевірити контрагента безкоштовно: онлайн-можливості

Перевірити контрагента безкоштовно і без його відома можна завдяки державним онлайн-ресурсам та сервісам, адже різні держструктури також зацікавлені в чесному і прозорому підприємництві як у довіреному їм регіоні, так і в країні. Тому можливостей, як перевірити контрагента на благонадійність, досить, важливо лише скористатися ними до початку співпраці з партнером, клієнтом або постачальником.

Є кілька варіантів сервісів, як перевірити контрагента: можна використовувати їх всі або дізнатися лише про окремі аспекти діяльності, якщо з'явилися сумніви.

У більшості випадків аналіз проводиться в трьох основних напрямках:

  • перевірити контрагента Мін'юст. Це ефективний спосіб того, як перевірити контрагента в Україні, адже сайт відкриває доступ до Єдиного реєстру підприємств та фізичних осіб-підприємців. Можна дізнатися достатньо інформації, в тому числі дату реєстрації, уповноважених осіб компанії-партнера, розмір статутного капіталу і його розподіл, наявність підрозділів, фонди, в яких майбутній партнер перебуває на обліку, чи знаходиться він на етапі банкрутства і т.д. Така інформація дає можливість дізнатися більше про реєстрацію підприємства, визначити його статутний фонд і відповідальних осіб;
  • перевірити контрагента ДФС. Реєстр Державної фіскальної служби дозволяє дізнатися, чи сплачує компанія або фізична особа-підприємець податки та чи немає заборгованості по обов'язковим платежам. Можна перевірити контрагента по ІПН, нема потреби шукати інші точні дані про компанії або підприємця. Це варіант того, як перевірити фінансовий стан контрагента, що дозволяє проаналізувати стан справ в компанії: якщо є податкові борги, це може свідчити про значні проблеми, аж до припинення діяльності;
  • запит до Реєстру судових рішень. Це зручний варіант, як перевірити благонадійність контрагента, адже тут є інформація про судові процеси, в яких брав участь майбутній партнер. При цьому вказані всі процеси без винятку – кримінальні, господарські та адміністративні. А також роль в засіданні компанії або фізичної особи-підприємця (позивач або відповідач);
  • пошук даних в сервісі ВГСУ. Додаткова можливість, як перевірити контрагента в Україні на предмет банкрутства. Вищий господарський суд відкриває інформацію про проведені засідання і рішеннях справи.

Якщо діяльність компанії має вузьку спеціалізацію, може знадобитися інформація, як перевірити контрагента на благонадійність в Україні в інших реєстрах – наприклад, знайти наявність спецдозволу на користування надрами на сайті Геоінформ, або шукати інформацію про отримані ліцензії на будівництво в Реєстрі виданих будівельних ліцензій.

Можливостей, як перевірити добросовісність контрагента, досить: все залежить від даних, які потрібно підтвердити: це можуть бути і відомості про наявність прав на землю, або ж інформація про відсутність корупційних правопорушень, і т.д.

Сайт агентства по структурі розвитку фондового ринку України дає ефективні інструменти, як перевірити звітність контрагента, який проводить операції з цінними паперами. Одночасно можна запросити окремі оригінали документів безпосередньо у майбутнього партнера, щоб ознайомитися з наявністю дозволів і ліцензій.

Чому потрібна допомога юристів ЮК «Інтаєр»?

Держава активно працює над тим, щоб бізнес міг розвиватися в правовому полі, створюючи все більше можливостей перевірити контрагента на благонадійність. Але це потребує уваги, вивчення алгоритму дій, а також витраченого часу. Наприклад, щоб перевірити контрагента на сайті податкової в Україні, потрібна реєстрація, невелика плата за отримання довідки, а для цього потрібно відкласти інші справи.

Якщо потрібен комплексний аналіз всіх аспектів діяльності, варто звернути увагу на пропозицію юристів, які в короткі терміни зможуть допомогти.

При необхідності наші фахівці просто підкажуть, як перевірити розрахунковий рахунок контрагента, або перевірити контрагента ДФС, але забезпечити безпеку співпраці може лише комплексна оцінка діяльності потенційного партнера і наявність у нього дозвільної документації, ліцензування.

Основні причини скористатися допомогою фахівцяпрофесійний підхід, якість і оперативність проведення роботи, а також повна конфіденційність.

Якщо є сумніви, чи потрібно перевірити контрагента в Україні, і як це зробити, можна звернутися за безкоштовною консультацією тривалістю десять хвилин, під час якої юрист підкаже подальші дії.

Альтернативний варіант – використати цей час, щоб обговорити подальшу співпрацю, її деталі, дізнатися більше про особливості роботи і її вартість. Ця послуга не нова для ринку, але її використання все частіше відрізняє успішних підприємців, адже мінімізує ризики. Перевір контрагента, щоб бути впевненим у безпечному підприємництві, або перевір себе і контрагента, що допоможе дізнатися свій бізнес-імідж для потенційних партнерів: ми гарантуємо найбільш вигідні умови і найкоротші терміни.

Не втрачайте час!
☛ Замовляйте безкоштовну консультацію!