Як довго триває розлучення через суд - картинка

Дізнатися заздалегідь і точно, скільки триває розлучення через суд в Україні, дуже складно: на термін проведення процесу впливають різні чинники, в тому числі ті, які неможливо передбачити заздалегідь, наприклад, завантаженість судді або робота апарату суду. Але якщо ситуація стандартна, терміни процесу розлучення може спрогнозувати досвідчений юрист після вивчення обставин.

Законодавство України не встановлює обмежень, як довго триває розлучення через суд, але є мінімальні терміни для завершення процедури, швидше яких провести розірвання шлюбу неможливо.

Скільки триває розлучення через суд в Україні за згодою сторін?

Розлучатися за взаємною згодою через суд потрібно в разі наявності у подружжя дітей, які не досягли повноліття, або вже дорослої дитини, яка є недієздатною. За інших обставин можна підготувати заяву до РАЦСу, що вимагає менше часу, і такий варіант відрізняється простішою процедурою.

Визначаючи, скільки триває розлучення в суді за спільною згодою в Україні, варто врахувати, що суддя обов'язково дасть час на примирення. Тому мінімальний термін процесу розлучення складе не менше ніж місяць – 30 календарних днів.

До часу, скільки триває розлучення через суд, якщо є дитина, можна сміливо додати ще 30 днів: лише після їх закінчення винесене судом рішення набирає законної юридичної сили.

Навіть якщо сторони згодні на розлучення, продовжити термін тривалості розлучення через суд може ігнорування засідання чоловіком або дружиною. Для цього існує величезна кількість причин, але в будь-якому випадку, засідання буде перенесено на іншу дату.

Дізнаючись, скільки триває розлучення через суд в Україні, також важливо попередньо подбати про правильність підготовки пакету документів: якщо є спільні діти, і немає спору, потрібно доповнити позовні папери нотаріально завіреною угодою про те, з ким залишиться жити дитина після розлучення. Це необхідно зробити до відвідування суду, а також вчасно оплатити судовий збір.

Скільки триває розлучення через суд, якщо друга половина проти?

Якщо друга половина намагається зберегти шлюб, суддя надасть більш тривалий час для примирення. Стандартний термін, скільки часу триває розлучення через суд, якщо немає спільної думки з приводу завершення подружнього життя, становить понад 60 днів.

При цьому друга сторона може «затягнути» процедуру, для чого достатньо однієї з наступних причин:

  • не з'явитися на засідання;
  • не отримати повідомлення про дату засідання;
  • подати заяву з проханням про перенесення дати засідання суду, маючи поважні обставини.

В такому випадку запит, скільки триває розлучення через суд, є неактуальним: щоб сторона не продовжувала період розгляду справи, варто скористатися послугами кваліфікованого адвоката.

Максимальний термін, як довго триває розлучення через суд, здатний досягти одного року, якщо друга половина зажадає тривалий час для можливості примирення.

Але, на жаль, в більшості випадків збільшення терміну того, скільки триває розлучення через суд, через дії іншої сторони обумовлено не необхідністю збереження шлюбу, а негативними почуттями, маніпулюванням і т.д. У цьому випадку допомога юриста є необхідністю.

Додаткові причини «затяжного» суду

Дізнавшись заздалегідь, скільки триває розлучення через суд, можна не допустити поширеної помилки, – відкриття майнового спору разом з позовом про розірвання шлюбних відносин.

В цьому випадку прогнозувати, скільки триває розлучення через суд в Києві, якщо є діти, неможливо: процес буде дійсно тривалим і складним. Тому адвокати радять відкласти розділ спільно нажитих активів до отримання офіційного рішення про розірвання шлюбу, і проводити його як окреме судове провадження.

На те, скільки триває розлучення через суд в Україні, здатні вплинути суб'єктивні причини: наприклад, висока завантаженість судів, через яку засідання буде призначено з відстрочкою. Це нерідко трапляється як у Києві, так і в інших областях України.

Як довго триває розлучення через суд, може залежати та від випадковостей: хвороби або відпустки судді, його відрядження і т.д. Якщо засідання відкладається, то передбачають можливість своєчасного повідомлення сторін: тому, як правило, зустріч в залі суду буде перенесена з вказаної дати на строк не менше двох тижнів.

Як довго триває розлучення через суд з підтримкою адвоката?

Послуги кваліфікованого фахівця – запорука того, що клієнт не буде самостійно розв'язувати бюрократичні проблеми, а також можливість заздалегідь запобігати виникненню складнощів. Наприклад, адвокат може звернути увагу на своєчасному отриманні іншою стороною повідомлення про судове засідання, щоб чоловік або дружина не мали можливості затягувати процес. Тому те, скільки триває розлучення через суд, часто залежить від досвіду адвоката.

ЮК «ENTIRE» – це команда професіоналів, яка готова надати своєчасну підтримку для максимально швидкого завершення процесу розлучення.

Ситуації можуть бути різні, тому наші співробітники завжди надають клієнтам безкоштовну первинну консультацію. П'яти хвилин достатньо, щоб обговорити проблему, надати корисну пораду, визначити, скільки триває розлучення через суд в Україні, або ж домовитися про подальшу співпрацю, її вартість. Ціна безпосередньо залежить від обсягу роботи для юриста, тому клієнт оплачує лише надані послуги.

Не втрачайте час!
☛ Замовляйте безкоштовну консультацію!