Бенефіціарний власник компанії ТОВ - картинка

Бенефіціарний власник компанії ТОВфізична особа, що здійснює вирішальний вплив на діяльність товариства з обмеженою відповідальністю. Це передбачає контроль і володіння підприємством (ТОВ).

Питання, хто такі бенефіціари в ТОВ, і як дізнатися бенефіціара компанії, стали актуальними після вступу в юридичну силу Закону України «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, ...» від 06.12.2019 № 361-IX. Згідно з нововведеннями, юридичним особам необхідно щорічно вказувати, хто бенефіціарний власник ТОВ, з наданням інформації держреєстратору.

Як визначити кінцевого бенефіціара

Щоб правильно вказати, хто бенефіціарний власник компанії, і надати коротку інформацію про нього, потрібно спиратися на документальне підтвердження власності. Адже в Україні невеликий і середній бізнес займає лише незначну частину ринку. А більшість підприємств належить обмеженому числу осіб, які, згідно з новим законом, повинні бути вказані в якості бенефіціара.

Бенефіціарний власник компанії є кінцевим власником, або ж має частку в розмірі не менше 25 відсотків статутного (складеного) капіталу. Варто звернути увагу, що в деяких підприємствах бенефіціари ТОВ - це не одна фізична особа, а кілька бенефіціарів власників

Винятки з правил

Дізнаватися, хто такий бенефіціар в ТОВ, немає необхідності засновникам політичних партій, релігійних громад, а також ініціативним органам самоврядування. Бенефіціарний власник компанії не вказується в державних підприємствах.

Але приватним підприємцям не варто ігнорувати підготовку відомостей про те, хто є бенефіціаром в ТОВ. Адже за несвоєчасне надання відомостей або помилкову інформацію передбачено значний штраф. Якщо бенефіціарного власника немає, необхідно вказати причину ситуації, що склалася.

Юридична підтримка

Визначення кінцевого власника не є складною процедурою, але в окремих випадках може створити ряд проблем для юридично відповідальної особи. Кілька власників, бізнес, що є філією, наявність керуючої компанії та т.п. - це неповний перелік ситуацій, в яких складно визначити, хто такі бенефіціари в ТОВ.

Співробітники ЮК «ENTIRE» безкоштовно нададуть відповіді на питання, як дізнатися бенефіціара компанії, а також нададуть кваліфіковану юридичну допомогу. Юристи самостійно і оперативно подають відомості держреєстратору про те, хто є бенефіціарним власником компанії ТОВ, вирішать можливі ускладнення, заощадивши Ваш особистий час і позбавивши від зайвих хвилювань.

Не втрачайте час!
☛ Замовляйте безкоштовну консультацію!