Отримання ліцензії на пожежну сигналізацію в Украине - картинка

Питання, як отримати ліцензію на пожежну сигналізацію, часто турбує приватних підприємців, які готуються до перевірки МНС. Значні штрафи (від 17 до 34 тис. грн) і відсутність можливості відкрити підприємство без ліцензії - вагомі причини, щоб оформити потрібний дозвільний документ. Але отримання ліцензії на пожежну сигналізацію має свої особливості, про які потрібно знати.

Що потрібно, щоб отримати ліцензію на пожежну сигналізацію?

В основі процедури, як отримати ліцензію на пожежну сигналізацію, – подача заяви в ДСНС України, яка знаходиться за адресою: 01601, м Київ, вул. О. Гончара 55-А. Заяву потрібно доповнити пакетом документів, відповідно до ліцензійних вимог.

Щоб отримати ліцензію на пожежну сигналізацію, необхідно надати наступні документи:

  1. Інформацію про наявність матеріально-технологічної бази, яка відповідає технологічним вимогам, і необхідна для проведення зазначеного виду господарської діяльності з надання послуг і виконанням робіт протипожежного призначення. Документ повинен бути підписаний заявником.
  2. Відомості про наявність мінімальної кількості працівників (керівників і виконавців). Вони повинні відповідати зазначеним посадам, а документ про це також необхідно доповнити підписом і печаткою.
  3. Копії документів, які підтверджують право власності або оренду приміщення є необхідною складовою того, як отримати ліцензію на пожежну сигналізацію.
  4. Копії документації, що підтверджує кваліфікацію співробітників (освіта, стаж роботи і т.п.). Щоб отримати ліцензію на пожежну сигналізацію, потрібно надати і копії трудових договорів з працівниками.
  5. Опис документів, які надаються, щоб отримати ліцензію на пожежну сигналізацію.

Після подачі документів на пожежну сигналізацію в орган ліцензування, заяву буде розглянуто спеціальною комісією. Вона має повноваження перевірити як документальну частину, так матеріально-технічну базу: наявність приміщення та його відповідність зазначеним параметрам, персонал, інструменти і т.п.

Після цього буде прийнято рішення про отримання ліцензії на пожежну сигналізацію, або ж повернення документів на доопрацювання, відмова у видачі ліцензії

Заява та пакет супутніх документів будуть оброблені в продовж 10 робочих днів.

Складнощі в отриманні ліцензії

Оформлення ліцензії на монтаж та обслуговування пожежної сигналізації передбачає кілька складнощів:

  • значні витрати особистого часу на дану процедуру;
  • великий обсяг роботи (підготовка пакету документації);
  • необхідність ознайомлення з діючими нормами законодавства України.

При неякісній підготовці пакету документів можливе повернення на доопрацювання або обґрунтована відмова. А це значно подовжує процедуру, яка є основою для законної роботи компанії або підприємства.

Альтернативний варіант того, як отримати ліцензію на пожежну сигналізацію без зайвих хвилювань, – допомога кваліфікованих юристів, які займуться самостійним виконанням процедури.

Чому вигідно співпрацювати з ЮК «ENTIRE»

Отримання ліцензії на пожежну сигналізацію за допомогою наших співробітників – це гарантований результат роботи. Клієнт може бути впевнений в тому, що документ буде оформлений в короткі терміни і за максимально вигідною ціною. Послуга має фіксовану вартість, без додаткових націнок, що є основою чесної і продуктивної співпраці.

Дізнатися, як отримати ліцензію на пожежну сигналізацію, задати ваші запитання або домовитися про виконання послуги в короткі терміни і за оптимальною ціною можна під час попередньої безкоштовної консультації.

Не втрачайте час!
☛ Замовляйте безкоштовну консультацію!