Як закрити ПП на єдиному податку - картинка

Закриття ПП на єдиному податку не відрізняється від способів закриття підприємства на інших системах оподаткування. Тим більше, ЄП використовують більшість підприємств: це зручно і дозволяє урівняти кількість платежів з обсягом активів і прибутку.

Щоб закрити ПП на єдиному податку в Україні в 2023, підприємцю необхідно:

  1. Якщо ПП має кілька власників, потрібно провести загальні збори зі створенням протоколу, що регулює закриття ПП на єдиному податку: склад ліквідаційної комісії, терміни та порядок ліквідації.
  2. Подати державному реєстратору протокол або його нотаріально завірену копію для початку процедури.
  3. Розірвати трудові договори ПП і закрити юридичні відносини з найманими працівниками.
  4. Звернутися до податкової для проведення аудиторських перевірок.
  5. Розрахуватися з податками та заборгованостями, що в будь-якому випадку передбачає закриття ПП на єдиному податку.
  6. Повідомити кредиторам про те, що планується закриття підприємства, повністю з ними розрахуватися.
  7. Продати активи та розділити фінанси між власниками відповідно до їх корпоративних прав.
  8. Підготувати ліквідаційний баланс для закриття.
  9. Закрити банківські рахунки ПП.
  10. Здати в архів документацію, що передбачає тривале зберігання.
  11. Отримати довідку з архіву і повторно звернутися до державного реєстратора, щоб завершити закриття приватного підприємства.

Іншого способу, як закрити ПП на єдиному податку, не існує. Послідовне виконання дій є єдиною можливістю юридично правильно ліквідувати підприємство.

Скільки триває закриття ПП на єдиному податку?

Термін ліквідації ПП - більше 2-х місяців. Така кількість часу є оптимальним, щоб пройти процедуру та закрити бізнес.

Закриття приватного підприємства може зайняти набагато більше часу, якщо допустити одну з помилок:

  • не розрахуватися повністю із заборгованостями по обов'язкових платежах, не виплатити кредити і т.д. Закриття ПП на єдиному податку в цьому випадку буде тривати до тих пір, поки вони не будуть погашені, або підприємство в судовому порядку буде визнано банкрутом;
  • не сформований ліквідаційний баланс. До цього моменту підприємство не повинно мати активів;
  • приділено недостатньо уваги процедурі. Кожен етап має бути завершений вчасно. Наприклад, якщо не поспішати зі зверненням до податкової, може утворитися черга, що затримає терміни перевірки (аудиту).

Те, скільки часу займе закриття ПП на єдиному податку, залежить і від обороту коштів підприємства. Чим більше було найманих працівників, видів діяльності, джерел прибутку або кредитів, тим більше часу займе закриття бізнесу.

Чому вигідно провести процедуру з ЮК «ENTIRE»?

Протягом двох місяців підприємцю (або членам ліквідаційної комісії) доведеться регулярно відвідувати держустанови, перевіряти і готувати необхідні документи. Це забирає багато часу і сил, тому більш вигідне рішення, як закрити ПП на єдиному податку, - звернутися за допомогою до фахівців.

Юридична компанія «ENTIRE» гарантує швидке і безпроблемне закриття ПП на єдиному податку. Серед переваг співпраці - вигідна вартість послуг, готовність вирішити будь-яке ускладнення, індивідуальний підхід до кожної ситуації.

Закриття ПП на єдиному податку з досвідченими юристами - це гарантія конфіденційності даних підприємства, а також правильного оформлення всіх необхідних документів.

При необхідності можна отримати коротку первинну консультацію, як закрити ПП на єдиному податку в Україні в 2023, дізнатися відповіді на питання, що вас цікавлять, а також домовитися про співпрацю.

Не втрачайте час!
☛ Замовляйте безкоштовну консультацію!