Як закрити СПД в Україні - картинка

Закриття СПД нечасто стає наслідком приємних подій. Якщо підприємець прийняв рішення ліквідувати свій бізнес, для цього повинні бути вагомі причини. Серед них – відсутність прибутків, можливостей для розвитку підприємництва у вибраній галузі.

Постійна поява конкуруючих товарів і послуг, нові актуальні проекти – причини закінчити поточну підприємницьку діяльність. Для цього необхідно знати, як закрити СПД в Україні в 2023.  

Чому не можна відтермінувати закриття підприємництва?

Суб’єкт підприємницької діяльності (СПД) – це як фізична, так і юридична особа-підприємець. Законодавство передбачає сплату єдиного податку. Обов’язків платіж не залежить від функціонування бізнесу чи наявності прибутку. Тому реєстрація зобов’язує до регулярного внесення податків.

Кожен, хто шукає інформацію, як закрити СПД, повинен враховувати той факт, що провести процедуру можна лише при відсутності заборгованості. А з кожним місяцем сума збільшується. Тому закрити СПД потрібно відразу після того, як даний вид підприємництва став неактуальним для власника.

Як правильно закрити СПД: покрокова інструкція

Закриття СПД – тривала процедура. Щоб ліквідувати підприємництво, потрібно пройти декілька етапів:

  1. Надати державному реєстратору заяву про припинення діяльності. Підприємець заповнює спеціальну форму, затверджену законодавчо. З собою слід мати документ, що посвідчує особистість (паспорт);
  2. Складання і подання річних звітів до податкової, якщо ця процедура не була виконана попередньо;
  3. Оплатити ЄСВ і єдиний податок, якщо підприємець працював на єдиному податку. Це потрібно зробити в тому ж місяці, в якому було подано заяву про зупинення державної реєстрації. Якщо є заборгованість по обов’язкових платежах, її необхідно погасити;
  4. Подати ліквідаційний звіт в податкову;
  5. Закрити рахунок в банку за його наявності.

Коли підприємець звертається до державних служб, щоб закрити СПД, більшу частину процедури займає перевірка в податковій. Спочатку призначають дату звірки документації, а після процедурою займається кваліфікований спеціаліст. Якщо знайдені помилки (неповна сплата податку, неправильне оформлення паперів), потрібно буде виправити неточності в стислі терміни. Закрити СПД в цьому випадку більш проблематично, адже процедура буде подовжена.

Співробітництво з ЮК «ENTIRE»

Якщо підприємець шукає швидкий спосіб, як закрити СПД в Києві і області, він може звернутися до професійних юристів. Процедура не стане коротшою, але бізнесмену не потрібно буде її контролювати, готувати папери і звертатися до держслужб. Закрити СПД з ЮК «ENTIRE» означає зекономити свій особистий час, позбутися від непотрібних хвилювань і витрати сил.

Серед причин довіряти нашій компанії:

  • значний досвід роботи;
  • злагоджена команда професіоналів;
  • уважне ставлення до юридичної етики;
  • індивідуальний підхід до кожного замовлення;
  • можливість повністю провести процедуру (закрити СПД), або ж виконати одну з її частин.

Ми надамо безкоштовну консультацію, як правильно закрити СПД, а також підкажемо вирішення проблемних ситуацій.

Послуги юридичної компанії мають доступну вартість. Це зумовлено значним досвідом роботи і її правильною організацією. З нами закриття бізнесу не буде коштувати дорого. Також спеціалісти забезпечать максимальну оперативність юридичної ліквідації підприємництва.

 

Не втрачайте час!
☛ Замовляйте безкоштовну консультацію!