Як закрити ФОП 2 група - картинка

Закриття ФОП 2 група – розповсюджений запит, адже у випадку нерентабельності бізнесу чи відсутності можливостей для його розвитку підприємець не звільняється від обов’язку сплачувати єдиний податок.

Незважаючи на те, що процедура внесення єдиного податку для 2 групи спрощена (є фіксована сума податку зі щорічною звітністю), недостатньо просто припинити діяльність: необхідно провести тривалу юридичну процедуру закриття, щоб ФЛП припинив сплачувати єдиний податок.

Незалежно від того, чи веде ФОП 2 група підприємницьку діяльність і отримує прибуток, чи у людини просто відкритий ФОП, – щомісячно йому нараховується ЄСВ в розмірі 918,06 грн.

Чому не можна ігнорувати закриття ФОП 2 група?
Законом не передбачено зниження податку у випадку неприбутковості ФОП, тому небажання зайнятися своєчасною документальною ліквідацією бізнесу може обернутися фінансовими втратами.

Сплачувати податок за підприємництво, що не самоокуповується, невигідно: це основний аргумент, щоб провести закриття ФОП 2 група в стислі терміни.

При цьому за невнесення обов’язкових платежів передбачена юридична відповідальність – для 2-ї групи платників податків штраф, що складає 50% податкової ставки, і пеня за кожен день несплати.

Як закрити ФОП 2 група

Щоб ліквідувати ФОП, що відноситься до 2-ї групи платників податків, необхідно:

  1. Подати заяву держаному реєстратору про припинення підприємницької діяльності. Для цього використовують форму №12 заяви, затверджену наказом Мінюста №3268/5 від 18 листопада 2016 року. З собою потрібно мати посвідчення особистості – паспорт;
  2. Підготувати і подати річні звіти, якщо вони не були відправлені раніше;
  3. Оплатити ЄСВ і єдиний податок за місяць, в якому було подано заяву про припинення державної реєстрації, якщо ФОП працював на єдиному податку. Для платників по загальній системі – оплатити ЄСВ за місяць, коли було подано заяву державному реєстратору;
  4. Погасити всі борги ФОП по вказаних податках (при їх наявності);
  5. Подати ліквідаційну звітність;
  6. Закрити банківський рахунок, якщо він був відкритий на ФОП.

Серед важливих нюансів, як закрити ФОП 2 група, значну роль відіграє відсутність боргових зобов’язань з найманими робітниками. Це може не стати причиною для того, щоб зупинити юридичну процедуру закриття ФОП, але пізніше може загрожувати судовими позовами і тривалими юридичними розборами ситуації. Варто потурбуватися про те, щоб робітники і партнери не мали претензій до ліквідованого ФОП.

Потрібно відповідально поставитися до правильної підготовки переліку документів і заповнення необхідних паперів без помилок і виправлень: це може стати причиною подовження часу закриття ФОП.

Допомога спеціалістів ЮК «ENTIRE»

Якщо залишились питання, як закрити ФОП 2 група, немає можливості чи бажання зайнятися ліквідацією ФЛП самостійно, можна звернутися до працівників юридичної компаниії «ENTIRE».

Ми відповімо на всі питання, що вас цікавлять, надамо безкоштовну консультацію, а при необхідності займемося закриттям ФОП самостійно.

Серед переваг співробітництва з нами:

  • мінімальна участь клієнта. Необхідно лише оформити довіреність на виконання роботи юристом компанії;
  • доступна ціна послуги в Києві та області. На її зниження впливає значний досвід роботи співробітників в аналогічних ситуаціях. Крім того, клієнт оплачує результат, а не деталі роботи;
  • юридична правильність процедури і її оперативне завершення.

Закриття ФОП 2 група вигідне для підприємця: допомога спеціалістів дає можливість зекономити особистий час, не вивчати норми законодавства, а також позбутися необхідності спілкуватися з держслужбовцями і убезпечити себе від штрафів чи пені.

Не втрачайте час!
☛ Замовляйте безкоштовну консультацію!