Що потрібно знати, щоб закрити ФОП - картинка

Закриття ФОП – юридична процедура, яка передбачає чітку послідовність дій, визначених законодавством. Коли підприємцю необхідно ліквідувати бізнес, перше питання, яке його цікавить, –  що потрібно щоб закрити ФОП. Варто знати основні етапи процедури і норми законодавства, а також самостійно перевірити податкову звітність, гарантувавши відсутність заборгованості по обов’язкових платежах.

Законодавством не передбачено особливих вимог до ліквідації ФОП, але юридична процедура вимагає витрат часу, а також повної і своєчасної сплати податкових рахунків.

Що потрібно для закриття ФОП: послідовність дій

Фізичній особі-підприємцю потрібно для закриття ФОП послідовно пройти наступні етапи:

  1. Подача заяви державному реєстратору про припинення діяльності за формою №12 (наказ Міністерства юстиції України №3268/5 від 18.11.2016 р.). Звертатися необхідно до держслужбовця за місцем прописки. Слід пам’ятати про те, що необхідно мати з собою посвідчення особистості – паспорт.
  2. Перевірити подачу річних звітів ФОП, якщо це не зроблено – надати документацію в стислі терміни.
  3. Погасити податкову заборгованість та/або заплатити податок за місяць (останній звітний період). Якщо ФОП працював на єдиному податку – потрібно оплатити ЄСВ і єдиний податок за місяць, в якому була подана заява про припинення державної реєстрації. А також погасити всі борги за цими податками (якщо такі є в наявності). Для платників на спільній системі – оплатити ЄСВ за місяць, в якому було подано заяву державному реєстратору.
  4. Подати ліквідаційні звіти. Це важлива складова того, що потрібно щоб закрити ФОП.
  5. Закрити рахунок в банку, якщо він був оформленим на фізичну особу-підприємця.

Звертатися в податкову для ліквідаційної перевірки варто вже після того, як виконані фінансові операції.

Ці дії – все, що потрібно для закриття ФОП. Ретельна попередня підготовка являється основою простого і швидкого етапу перевірки податкової для ліквідації ФОП. Адже при наявності заборгованості, помилок в платіжках чи неповного переліку звітних паперів процедура може тривати невизначений час.

Потрібно розуміти, що закрити ФОП при наявності заборгованості неможливо, а несвоєчасна сплата рахунку може стати причиною нарахування штрафу чи пені. Вона нараховується прямо пропорційно кількості днів несплати, тому не варто затримувати погашення боргу перед державою.

Що потрібно для закриття ФОП з ЮК «ENTIRE»

Юридична компанія «ENTIRE» дає можливість скоротити перелік вимог: для виконання процедури можна скористатися послугами професіоналів. Вони виконають роботу за довіреністю фізичної особи-підприємця без участі клієнта.

Звернення до співробітників компанії та оплата послуги – все, що потрібно щоб закрити ФОП в Києві і області без труднощів та проблем. Ми зекономимо час підприємця, позбавимо від необхідності стояти в черзі в держслужби і спілкуватися з працівниками адміністрації та податкової.

Переваги співробітництва з нашою юридичною компанією

Серед основних причин вибрати ЮК «ENTIRE»:

  • гарантований результат і безпека для клієнта. Всі особисті дані та фінансова документація ФОП конфіденційні;
  • доступна ціна послуги. Її формує досвід і професіоналізм кожного співробітника, що дозволяє оптимізувати час і кількість витрачених зусиль;
  • можливість отримати безкоштовну консультацію і відповіді на всі питання, поради в юридично складних ситуаціях.

Тому в більшості випадків співробітництво з юридичною фірмою – те, що потрібно для закриття ФОП в стислі терміни, з точним слідуванням законодавчим нормам.

Не втрачайте час!
☛ Замовляйте безкоштовну консультацію!