Чи закритий ФОП в податковій - картинка

Закриття ФОП – поширений наслідок його нерентабельності чи відсутності можливостей розвитку бізнесу. Якщо даний вид діяльності став неактуальним, більшість підприємців шукають нові способи заробітку, і тривала процедура ліквідації ФОП стає зайвою тратою часу. Але її необхідно провести своєчасно і юридично правильно, адже під час свого функціонування ФОП має сплачувати податок, що може сформувати заборгованість. Це одна із причин дізнатися, як перевірити чи закритий ФЛП в податковій.

Чому підприємцю важливо знати, чи закритий ФОП?

Окрім повної сплати податків за період роботи ФОП, його ліквідація зобов’язує підприємця зберігати звітну податкову документацію ще 1095 днів з дати її останнього використання. Це необхідно не тільки для перевірки податкової під час закриття ФОП, але і у випадку появи юридичних конфліктів, виявлення помилок і т.д. 1095 днів варто рахувати за останнім звітнім податковим періодом, тобто за датою закриття ФОП.

Серед того, що перевіряє податкова при закритті ФОПповна звітна податкова документація.

Недостача одного чи декількох документів може обернутися для підприємця штрафом. Тому варто проконтролювати, чи повністю завершена процедура ліквідації ФОП.

Як перевірити чи закритий ФОП: коротка інструкція

Щоб перевірити, чи закритий ФОП, необхідно:

  1. Зайти на сайт Міністерства юстиції України за посиланням https://minjust.gov.ua.
  2. Вибрати розділ «ОНЛАЙН СЕРВІСИ» (ви перейдете на сайт «ОНЛАЙН-ДІМ ЮСТИЦІЇ»).
  3. Вибрати послугу «ІНФОРМАЦІЯ ІЗ РЕЄСТРУ».
  4. Клацнути по «Перейти».
  5. Вибрати реєстр «ОРГАНІЗАЦІЇ, ОБ'ЄДНАННЯ, ФОРМУВАННЯ – Єдиний державний реєстр юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань».
  6. Ввести свій ідентифікаційний код.

На екрані з’явиться основна інформація про фізичну особу-підприємця – назва, коди діяльності за КВЕД, дата реєстрації і т.д.

Коли вказано, що ФОП не перебуває в процесі припинення юридичної діяльності, варто почати процедуру закриття – звернутися до держреєстратора.

Якщо на сайті протилежна інформація (про проходження ліквідації), потрібно провести податкову звірку за місцем реєстрації ФОП. Це єдиний варіант, як перевірити чи закритий ФЛП в податковій.

Заяву держслужбовці розглядають протягом 14-ти календарних днів, призначають дату перевірки, що триває 5 днів. Якщо співробітники податкової знайшли у звітній документації помилки, чи перелік документів був неповним, перевірка може бути подовжена.

Після проведення процедури в податковій службі підприємець отримує акт про проходження перевірки і закриття ФОП. Це причина вважати ФЛП повністю закритим і не турбуватися про подальше нарахування обов’язкових платівок податкової.

Допомога ЮК «ENTIRE»: рішення більшості проблем

Якщо з’явилися питання, як перевірити чи закритий ФОП, можна в будь-який момент звернутися до спеціалістів юридичної компанії «ENTIRE» Наші співробітники допоможуть вирішити будь-які питання закриття ФОП, провести звірку в податковій без участі клієнта.

Серед причин звернутися до ЮК «ENTIRE»:

  • значний досвід виконання робіт;
  • доступна вартість;
  • економія часу клієнта;
  • проведення процедури юридично правильно і без помилок, що можуть стати причиною штрафів;
  • відсутність необхідності тривалих перевірок документів, а також спілкування з держслужбовцями.

Ми можемо повністю провести закриття ФОП чи виконати один із його етапів, в залежності від потреб замовника послуг. Одна з переваг фірми – наявність безкоштовних консультацій: клієнт отримає повну інформацію, відповіді на всі свої запитання, серед яких – як  перевірити чи закритий ФЛП в податковій. Це дасть можливість оперативно вирішити проблеми самостійно чи з допомогою наших спеціалістів.

Не втрачайте час!
☛ Замовляйте безкоштовну консультацію!