Як відкрити СПД в Україні - картинка

СПД є однією з найпопулярніших форм підприємництва сьогодні. Багато хто обирає відкрити СПД як фізична особа, оскільки процедура самого відкриття відрізняється простотою, як і подальше ведення діяльності. Але можливо також відкрити СПД як юридична особа, важливо розуміти відмінності організаційно-правових форм суб'єкта підприємницької діяльності.

Особливо зручно відкрити СПД як фізична особа у разі невеликих оборотів та прибутків. Щоб відкрити СПД в Україні в 2023,  необхідно пройти процедуру реєстрації, яка встановлена ​​законом.

Що потрібно, щоб відкрити СПД: вибір діяльності за КВЕД

Перше, що потрібно зробити, перед тим, як відкрити СПД визначитися з типом діяльності майбутнього підприємства і з ким приватна особа буде працювати: з населенням, підприємствами, або іншими ФОП. Для цього необхідно:

  1. Обрати економічну діяльність за КВЕД;
  2. Вказати їх у заяві, яка подається реєстратору.

Займатися підприємець має право виключно тією діяльністю, яка зареєстрована. Кількість видів діяльності для одного приватного підприємства не обмежується законодавчо, тому багато майбутніх підприємців, відкриваючи СПД, вказують більшу кількість видів, щоб потім не додавати їх через повторну реєстрацію.

СПД відкрити: Підготовка та подання документів

Відкриття СПД включає подання наступних заяв:

  1. Форми на реєстрацію;
  2. Вибору системи оподаткування.

Щоб зареєструвати СПД як фізичну особу, необхідно подати реєстраційну заяву за формою 10 (скачати зразок), у якій:

  • Всі графи повинні бути заповнені тільки друкованими великими літерами.
  • Прописано все має бути від руки та зрозумілим почерком.
  • Будь-яка помилка, або виправлення можуть стати причиною відмови в реєстрації.

Наступним важливим кроком є ​​вибір системи оподаткування. Приватні підприємці можуть обрати одну з декількох систем, але найбільш популярним та вигідним є єдиний податок. Розмір його визначається групою, видом підприємницької діяльності та розміром прибутків.

Подати заяву на ЄП можна разом з пакетом документації реєстратору, або в податкову інспекцію, чітко дотримуючись терміни, встановлені законодавчо.

Готові документи подаються в ЦНАП за місцем прописки та відповідно реєстрації СПД. Передати їх можна самостійно, через довірену особу та поштою. Якщо ви не знаєте, як відкрити СПД швидко та з першого разу, краще звернутися за допомогою до фахівців, для чого буде потрібно оформлення нотаріального доручення на уповноважену особу.

Реєстрація СПД

Відкрити СПД можна тільки через реєстрацію в ЄДР. Здійснюється вона протягом 24 годин після того, як подано документи.

По суті, це є останнім етапом процедури того, як відкрити СПД (Україна):

  • Дані в ЄДР можна побачити самостійно, а ще через 24 години можна буде отримати витяг.
  • Дані про нового підприємця передаються до бази управління статистики на наступний день.
  • Через 48 годин відомості надходять до Державної фіскальної служби.

Для тих, хто не знає, як відкрити СПД в Україні, важливо звернути увагу на те, що за замовчуванням фіскальна служба оформлює платника податків за загальною системою та платника ЄСВ.

Перейти на спрощену систему єдиного податку дозволяє подання заяви реєстратору, або в податкову. Тут же реєструється заповнена та пронумерована книга обліку доходів. Термін реєстрації книги – не більше десяти днів після подання.

Після цього протягом п'яти днів підприємець отримує виписку з реєстру та може за необхідністю відкрити банківський рахунок, замовити печатку.

Якщо ви не знаєте, як відкрити СПД, краще звернутися за допомогою до фахівців. Юристи ЮК «ENTIRE»допоможуть швидко, за оптимальною ціною відкрити СПД у м. Київ, Київської області та по всій території України.

Не втрачайте час!
☛ Замовляйте безкоштовну консультацію!