Скільки коштує відкрити ФОП в Україні - картинка

Відкрити ФОП можна самостійно, але для цього необхідно вивчити точний алгоритм дій, витратити на процедуру досить багато часу та сил. Крім того, не факт, що у вас вийде зареєструвати ФОП швидко, безпомилково та з першого разу. Саме тому майбутніх підприємців часто цікавить питання скільки коштує відкрити ФОП, якщо звернутися за допомогою до професіоналів.

Скільки коштує відкрити ФОП в Україні самостійно

Якщо врахувати, що при відкритті ФОП реєстраційний збір не стягується, то витрати при самостійному оформленні приватної підприємницької діяльності будуть мінімальні. Гроші доведеться витратити на такі деталі, як:

  • Підготовка та копіювання документів.
  • Придбання бланків.
  • Поїздки до реєстратора, в податкову.

Таким чином, ви приблизно розумієте, скільки коштує відкрити ФОП в Україні самостійно. Оформлення буде дійсно недорогим, але досить тривалим процесом, особливо, якщо в реєстрації буде відмовлено через допущення помилки та доведеться повторити процедуру з самого початку.

Оформлення за допомогою посередників

Фахівці компанії ЮК «ENTIRE» готові не тільки проконсультувати вас в питанні, скільки коштує відкрити ФОП, а ще й виконати процедуру з мінімальною участю майбутнього підприємця.

Звернувшись до юридичної компанії, ви заплатите за реєстрацію більше, ніж у випадку самостійного оформлення ФОП, але позбудетеся цілого ряду проблем. У загальну суму враховано:

  • підготовка документів;
  • консультації;
  • представлення інтересів клієнта в державних органах реєстрації;
  • вирішення питань у податковій.

Все, що потрібно від майбутнього підприємця – це надання копії паспорта та ІПН, а також підписання нотаріального доручення.

Підписання довіреності займе не більше півгодини, а коштує послуга від 500 гривень залежно від регіону. Наприклад, вартість послуг реєстрації у Києві вище, ніж в області, що зумовлено високим попитом та додатковими часовими витратами.

Розраховуючи, скільки коштує відкрити ФОП, необхідно заздалегідь вирішити, чи будете ви замовляти печатку підприємства. Сьогодні печатка не є обов'язковим атрибутом для ФОП, але якщо ви вирішите замовити її виготовлення, то до загальної суми витрат слід додати ще мінімум 200 гривень.

Якщо вам необхідна інформація про те, скільки коштує відкрити ФОП, вас проконсультують фахівці ЮК «ENTIRE». Спеціалісти юридичної компанії допоможуть відкрити ФОП швидко та за оптимальною ціною.

Не втрачайте час!
☛ Замовляйте безкоштовну консультацію!