Як відкрити ТОВ в Україні - картинка

Товариство з обмеженою відповідальністю (ТОВ) – одна з найбільш поширених форм господарювання в Україні в 2023.  Щоб відкрити ТОВ, потрібно поетапно пройти тривалу процедуру. Але попередньо необхідно впевнитися в тому, що це є оптимальною формою підприємництва. Якщо Ви вирішили відкрити ТОВ в Києві, необхідно бути готовим до того, що потрібно враховувати думку партнерів, а також отримувати їх згоду на будь-які юридичні дії.

Можливі альтернативи – ФОП чи акціонерне товариство.

Якщо відкрити ТОВ – оптимальне рішення в Вашій ситуації, для реєстрації необхідно дотримуватися послідовності процедури.

Щоб відкрити ТОВ, потрібно:

  1. Вибрати назву.
  2. Вказати адресу підприємства.
  3. Визначити, хто буде засновником.
  4. Підібрати види діяльності по класифікатору КВЕД.
  5. Розробити статут.
  6. Підготувати пакет документів для державного реєстратора.
  7. Отримати у реєстратора Виписку про внесення ТОВ в Єдиний державний реєстр.
  8. Замовити виготовлення печатки.
  9. Вибрати систему оподаткування.
  10. Відкрити рахунок в банку.

Така послідовність являється універсальною, незалежно від виду діяльності чи кількості уставного капіталу.

Як правильно вибрати назву?

Це важлива деталь того, як відкрити ТОВ в Україні в 2023. Назва повинна бути унікальною. Перевірити це можна через онлайн-сервіс Міністерства юстиції України. Ще один нюанс: неможливо відкрити ТОВ, якщо в назві є лексичні елементи тоталітарної символіки, вона містить ім’я державного діяча чи відомої особистості, що не надала письмової згоди на використання її особистих даних.

Що потрібно знати про адресу підприємства?

Є декілька варіантів:

  • купити юридичну адресу з обслуговуванням;
  • оформити на адресу засновника;
  • винайняти офіс і вказати його в якості адреси.

Такі пропозиції особливо актуальні, якщо потрібно відкрити ТОВ в м. Київ. Адже вартість придбання офісу в столиці часто не виправдовує затрат.

Кількість засновників

Відкрити ТОВ без цієї складової неможливо. Закон не обмежує кількість засновників, але, щоб відкрити ТОВ, достатньо одного засновника. Важливо пам’ятати, що якщо серед засновників є іноземний громадянин, він повинен мати код платника податків.

Вибір виду діяльності по класифікатору КВЕД

Перед тим як відкрити ТОВ, варто продумати сферу, в якій буде функціонувати підприємство. Можна вибрати декілька кодів за класифікатором видів економічної діяльності (КВЕД), головне – передбачити кожен вид роботи.

Підготовка статуту ТОВ

Це один із складних етапів того, як відкрити ТОВ Київ. Відповідно до норм закону в новій редакції «Про товариства з обмеженою і додатковою відповідальністю» №2275 від 17.06.2018, статут являється документом, який регулює значну кількість конфліктних питань – наприклад, успадкування частки співзасновника. Можна відкрити ТОВ, якщо знайти стандартну заготовку документа і адаптувати її під своє підприємство, але щоб захистити власні інтереси, варто звернутися за допомогою до юриста.

Статут краще завірити нотаріально.

Звернення до державного реєстратора

Візит до держслужби – важлива складова процедури.

Щоб відкрити ТОВ, державному реєстратору потрібно надати:

  1. Посвідчення особистості (паспорт).
  2. Ідентифікаційний код.
  3. Установчий протокол.
  4. Заяву на реєстрацію.
  5. Статут.

Додатково можна подати заяву на вибрану вами систему оподаткування.

Щоб відкрити ТОВ без додаткових хвилювань, можна заздалегідь ознайомитися зі змістом бланку в наказі Міністерства юстиції України №3268/5 від 18.11.2016 року.

Від оперативності звернення до реєстратора напряму залежить, як швидко вдасться відкрити ТОВ Київ.

Далі необхідно отримати у державного реєстратора Виписку про внесення ТОВ в Єдиний державний реєстр. Дату отримання документа озвучує держслужбовець. Але це повинно відбутися не пізніше, ніж через три робочих дні. Цей термін може бути подовжено при короткому робочому дні чи державних вихідних.

Виготовлення печатки

Відкрити ТОВ в Україні можливо як без виготовлення печатки, так і з її створенням. Зручно звернутися в спеціалізовану фірму, чи отримати таку послугу в додаток до комплексної допомоги при відкритті ТОВ юридичною компанією «ENTIRE» в Києві та області.

Вибір системи оподаткування

Це складне питання для тих, хто не знає, як відкрити ТОВ, адже існує:

  • єдиний податок – спрощена система сплати обов’язкових платежів. Відкрити ТОВ можна на третій групі єдиного податку;
  • податок на додану вартість (НДС / ПДВ);
  • загальна система. Вона передбачає податок на прибуток, але не має обмеження в кількості робітників та видах діяльності;
  • пільгова система оподаткування. Щоб відкрити ТОВ з подібними привілеями, потрібно або брати участь у державних програмах, або бути неприбутковою організацією.

Після вибору системи сплати податку потрібно подати відповідну заяву в податкову службу. Але важливо контролювати терміни подачі, щоб не було проблем через їх порушення. Якщо відтермінувати звернення в податкову, буде отримано відмову. А щоб після цього відкрити ТОВ в Україні, доведеться починати все спочатку.

Завершення процедури

Процедура достатньо тривала: щоб відкрити ТОВ в Україні в 2023, варто запастися терпінням і знанням актуального законодавства. Але якщо потрібно зекономити час та сили, а також бути впевненим в оперативній та якісній реєстрації ТОВ, зручно звернутися за допомогою до співробітників юридичної компанії «ENTIRE».

Якщо ви не знаєте, як відкрити ТОВ в Україні, кваліфіковані юристи виконають процедуру самостійно.

Чому клієнти довіряють ЮК «ENTIRE»?

Серед причин відкрити ТОВ в Києві з підтримкою нашої компанії – доступна вартість послуг, що не впливає на їх якість. Досягти зниження вартості стало можливим завдяки значному досвіду, а також правильному розподілу об’єму роботи.

Серед додаткових причин звернутися до нас за допомогою:

  • чесність по відношенню до клієнтів. Ви оплачуєте послугу, а не час, який потрібен, щоб відкрити ТОВ;
  • можливість замовити виконання всієї процедури чи однієї з її складових. Наприклад, можлива окрема підготовка статуту чи звернення в податкову службу;
  • збереження особистих даних. Якщо Ви вирішили відкрити ТОВ в Києві з ЮК «ENTIRE», можна бути впевненим в конфіденційності. Також Ви завжди знаєте, на якому етапі знаходиться процес реєстрації, в будь-який момент можете поставити свої запитання.

ЮК «ENTIRE» - це надійна юридична основа, щоб відкрити ТОВ. Вона дасть можливість для реалізації всіх планів і дозволить максимально адаптувати документацію до інтересів клієнта.

Не втрачайте час!
☛ Замовляйте безкоштовну консультацію!